Vlog over Coriovallum

Vlogster Daina van Wankum neemt je mee langs Romeinse pronkstukken uit Coriovallum, oftewel Heerlen in de Romeinse tijd. Vondsten die normaal achter de schermen worden opgeslagen. Omdat je nou eenmaal niet alles in het museum kwijt kunt! Nu kun je ze bekijken in vitrinekastjes, in etalages of buiten in Heerlen-Centrum. Zo maken wij onze geschiedenis ook zichtbaar op straat, buiten de muren van het museum. En daarmee ook voor veel meer mensen toegankelijk. Dat allemaal o.a. dankzij ondernemers in het Romeins Kwartier! Met medewerking van: Stichting Ondernemers Romeins Kwartier. Clientenraad Heerlen, Bewonersraad Heerlen-Centrum, buurtcomité Tempsplein, Provincie LimburgIBA ParkstadVisit Zuid-LimburgVia BelgicaHeerlen Mijn Stad , Land van Kalk, Stadstuin HeerlenDe Vondst en Thermenmuseum

Romeinse pronkstukken in vitrinekastjes buiten het museum te zien

Vlogster Daina van Wankum neemt je mee langs Romeinse pronkstukken uit Coriovallum, oftewel Heerlen in de Romeinse tijd. Vondsten die normaal achter de schermen worden opgeslagen. Omdat je nou eenmaal niet alles in het museum kwijt kunt! Nu kun je ze bekijken in vitrinekastjes, in etalages of buiten in Heerlen-Centrum. Zo maken wij onze geschiedenis ook zichtbaar op straat, buiten de muren van het museum. En daarmee ook voor veel meer mensen toegankelijk. Dat allemaal o.a. dankzij ondernemers in het Romeins Kwartier! Met medewerking van: Stichting Ondernemers Romeins Kwartier. Clientenraad Heerlen, Bewonersraad Heerlen-Centrum, buurtcomité Tempsplein, Provincie Limburg IBA Parkstad Visit Zuid-Limburg Via Belgica Heerlen Mijn Stad , Land van Kalk, Stadstuin Heerlen De Vondst en Thermenmuseum

Geplaatst door Gemeente Heerlen op Maandag 21 juni 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.