Royal Theater/Filmhuis de Spiegel toegankelijk voor mensen met een beperking!

De verbeterde toegankelijkheid is een mooi resultaat van een goede samenwerking tussen de Royal, het Filmhuis de Spiegel, de gemeente Heerlen en de Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen.

Voor rolstoelgebruikers is de ingang toegankelijk gemaakt. Een MIVA toilet is gerealiseerd. De zaal en het MIVA toilet zijn bereikbaar middels twee plateauliften. De zijpaden in de zaal zijn breed genoeg, zodat je in een rolstoel op veel verschillende plaatsen naast de buitenste stoel kunt zitten of kunt overstappen naar een gewone stoel. De plateauliften zijn niet geschikt voor grote, brede en zware rolstoelen. Informatie hierover staat op de website. Deze rolstoelgebruikers kunnen wel via de zijingang naar de zaal, helaas niet naar het MIVA toilet. Dit in afwachting van de lift, die er in 2021 gaat komen en alle zalen en de foyer bereikbaar maakt.

Voor slechtzienden is de ingang gemarkeerd, de deurklemmen zijn in contrast geverfd. Contrasterende stippen zijn aangebracht op de trap naar de zaal, de trap naar de foyer en de trap naar de toiletten en het MIVA toilet in de kelder. Pictogrammen zijn aangebracht. De plateauliften zijn aan alle kanten gemarkeerd en dus goed zichtbaar. De mogelijkheid voor het af en toe draaien van een film met audiodescriptie wordt bekeken.

Een ringleiding is er helaas niet. Wordt nu bekeken en zeker mee genomen bij de verbouwing. De verlichting in de zaal is verbeterd. Belangrijk bij binnenkomst en verlaten van de zaal. De verlichting in de kelder is verbeterd, maar niet optimaal. Leuningen zijn aangebracht bij de trappen naar de zaal en naar de toiletten in de kelder.

De website is goed aangepast. Onder het kopje Contact vindt men duidelijk zichtbare informatie over de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De nieuwsbrief is eveneens aangepast en verwijst voor mensen met een beperking naar de contactpagina van de website. Telefonisch contact is mogelijk en zeker aan te raden voor rolstoelgebruikers.

Kortom: een hele mooie verbetering van de toegankelijkheid, waar we met zijn allen trots op mogen zijn! Op naar totale toegankelijkheid na de algehele verbouwing!

Ank Gerrits,
Cliëntenraad Gehandicapten Heerlen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.