Activiteiten Clientenraad in Oktober 2021

In de maand oktober zijn de Cliëntenraad en haar ervaringsdeskundigen weer bij diverse gelegenheden zichtbaar aanwezig geweest in de gemeente Heerlen.
Op 12 oktober was in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen de bijeenkomst “Een inclusief Heerlen”.

Tijdens deze bijeenkomst, een vervolg op de ondertekening van het manifest “Iedereen doet mee” in september 2020, werd onder meer het Filmhuis bezocht, waar de vooruitgang op het gebied van toegankelijkheid heel duidelijk te zien was. Ook kreeg men de gelegenheid om met aangepaste brillen en een blindenstok zelf te ervaren hoe het is om met een visuele handicap zijn weg moet proberen te vinden.

Op 15 oktober was de Cliëntenraad aanwezig bij de steenlegging in het Maankwartier vanwege de actie “houd de lijn vrij”. De actie, op touw gezet door Koninklijke Visio en de oogvereniging Limburg, vraagt extra aandacht om de geleide lijnen, een belangrijk hulpmiddel voor mensen met een visuele handicap, vrij van obstakels te houden.

Ook op 15 oktober werd de publiekshal van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Heerlen gecontroleerd op de toegankelijkheid.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.